کاشت میلگرد در بتن، یکی از جدیدترین و مهمترین تحولات در حوزه ساختوسازهای سازههای بتنی و ساختمانهاست. کاشت میلگرد در بتن برای مقاومسازی و تقویت ساختمان و سازههای بتنی بسیار لازم و ضروری است. با استفاده از روشهای مختلف کاشت میلگرد، میتوان اجزا و سازههای فولادی را به سازههای بتنی متصل کرد. اتصال برقرار شده بین این دو المان باید بتواند نیروهای وارد شونده به هر دوی آنها را تحمل کند.
در کل، روش کاشت میلگرد در بتن، بسیار اقتصادی و کاربردی است و به دلیل اینکه امکان اصلاح نواقص و ایجاد تغییرات در نقشههای اجرایی و طرحهای مقاومسازی سازهها را فراهم میکند، بسیار موردتوجه قرار گرفته است. در این میان نباید فراموش کرد که دانش کافی برای کاشت میلگرد در بتن، امری بسیار مهم است و اگر درست انجام نشود، میتواند نتیجه دلخواه را به همراه نداشته باشد. همچنین باید توجه داشته باشید که در اجرای این سیستم، باید مقاومت کششی کل، بیشتر از مقاومت کششی میلگرد باشد.
از موارد مهم برای تقویت و مقاومسازی سازههای بتنی که نیاز است میتوان به کاشت میلگرد در بتن اشاره کرد. یکی از مهمترین تحولات در ساختوساز سازههای بتنی قابلیت اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال اجزا و سازههای فولادی به سازههای بتنی موجود با استفاده از روش کاشت آرماتور و بولت میباشد. اتصال و چسب کاشت تعبیه شده بین دو المان، میبایست جوابگوی نیروهای وارده به دو المان را از هر لحاظ دارا باشد.
در مجموع روش کاشت بولت و آرماتور یکی از کاربردیترین و اقتصادیترین روشهای تقویت سازه میباشد که امکان اصلاح نواقص اجرائی و اعمال تغییرات نقشههای اجرائی و یا در طرحهای مقاومسازی ساختمانها مورداستفاده قرار میگیرد. داشتن دانش کافی طراحی و اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن از اهمیت بالائی برخوردار است. در این میان انتخاب نوع چسب کاشت میلگرد نیز جهت ایجاد اتصال هرچه بهتر بین بتن و آرماتور از اهمیت بسزایی برخوردار است. در بیشتر موارد همچنین اجرای سیستم کاشت باید به صورتی انجام پذیرد که مقاومت کششی بیشتر از مقاومت کششی میلگرد داشته باشد.
بهتازگی از کاشت میلگرد برای مقاومسازی سازههای بتنی استفاده میشود و یکی از پرکاربردترین روشهای تقویت سازهها میباشد. کاشت میلگرد در اصل عملیاتی است مانند بتنریزی که برای تقویت و اصلاح یا افزودن عضو جدیدی به سازه به کار برده میشود. اگر ضعف در سازه وجود داشته باشد با کمک کاشت میلگرد میتوان آن را تقویت کرد.
در مواردی برای تقویت و مقاومسازی سازه های بتنی نیاز است کاشت میلگرد در بتن است. یکی از مهمترین تحولات در ساخت و ساز سازه های بتنی قابلیت اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال اجزا و سازه های فولادی به سازه های بتنی موجود با استفاده از روش کاشت آرماتور و بولت میباشد. اتصال و چسب کاشت تعبیه شده بین دو المان، میبایست جوابگوی نیروهای وارده به دو المان را از هر لحاظ دارا باشد.
در مجموع روش کاشت بولت و آرماتور یکی از کاربردی ترین و اقتصادی ترین روشهای تقویت سازه میباشد که امکان اصلاح نواقص اجرائی و اعمال تغییرات نقشههای اجرائی و یا در طرح های مقاوم سازی ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد. داشتن دانش کافی طراحی و اجرای کاشت میلگرد و آرماتور در بتن از اهمیت بالائی برخوردار است. در این میان انتخاب نوع چسب کاشت میلگرد نیز جهت ایجاد اتصال هرچه بهتر بین بتن و آرماتور از اهمیت بسزائی برخوردار است. در بیشتر موارد همچنین اجرای سیستم کاشت باید به صورتی انجام پذیرد که مقاومت کششی بیشتر از مقاومت کششی میلگرد داشته باشد.
به تازگی از کاشت میلگرد برای مقاوم سازی سازه های بتنی استفاده می شود و یکی از پرکاربردترین روش های تقویت سازه ها می باشد. کاشت میلگرد در اصل عملیاتی است مانند بتن ریزی که برای تقویت و اصلاح یا افزودن عضو جدیدی به سازه به کار برده می شود.اگر ضعف در سازه وجود داشته باشد با کمک کاشت میلگرد می توان آن را تقویت کرد.
قوانین و ضوابط عمق کاشت میلگرد در بتن :
کاشت میلگرد نیز مانند سایر کارها، دارای ضوابط و اصول خاصی است، که هر شخصی که قصد اجرا و استفاده از آن را دارد باید به آن عمل کند. در ادامه قصد داریم تا شما را با این ضوابط و اصول عمق کاشت میلگرد آشنا کنیم:
ضوابط آیین نامههای طراحی سازههای بتنی طی ۱۰۰ سال اخیر، پیوستگی بین بتن و میلگرد را کلید اصلی دستیابی به کارکرد صحیح سازههای بتن مسلح دانستند. در واقع بتن مسلح یک کامپوزیت بتن و میلگرد است و عملکرد بهینهی سازههای بتن مسلح، نیازمند وجود پیوستگی، بین میلگرد و بتن میباشد.
روش های نصب و اجرای کاشت میلگرد :
بسیاری از سیستم ها در بازار وجود دارد که بر اساس نوع رزین چسبی که ترکیب آنها بکار گرفته شده و نحوه نصب و کاربرد، دستهبندی میگردند. چسب کاشت شیمیایی بولت یا چسب کاشت شیمیایی آرماتور به صورت دو یا سه جزئی تولید میگردند. در بعضی حالات این مواد بصورت جدا داخل کپسول تعبیه میشوند و در بعضی موارد به صورت چسب های کاشت کارتریجی یا به صورت فله ای میباشند که در این حالت خمیر کاشت بولت و آرماتور در بسته بندیهای متنوع عرضه میگردند. در تمام این سیستم ها یک سوراخ ایجاد شده و سپس تمیز میگردد. روند تمیز کردن بسته به نوع محصول متفاوت است. در بسیاری از موارد سوراخ میبایست با استفاده از فرچه یا پمپ تمیز گردد.
نحوه سوراخ کردن و تمیز کردن در روش کاشت میلگرد
در سیستم های تزریق رزین و چسب کاشت میلگرد، با استفاده از یک ابزار تزریق، سوراخ ایجاد شده با رزین و یا چسب پر میشود. دو جزء سازنده چسب کاشت در حین تزریق به صورت خودکار ترکیب میشوند. این اجزاء شامل مواد آلی اپوکسی، پلی استر و وینیل استر، سیمانی و ترکیبات آلی- غیرآلی است. میلگردها بعد از پرکردن سوراخ ها با یک حرکت پیچشی به داخل سوراخ وارد میگردد .
تزریق رزین برای کاشت آرماتور- مقاوم سازی ساختمان
علاوه بر این از سیستم های کپسول شیشه ای کاشت میلگرد نیز استفاده میشود. این کپسول ها حاوی موادی هستند که ترکیبات رزینی آن در بخش محصولات و چسب کاشت میلگرد توضیح داده شد. این کپسول ها در داخل سوراخ قرار داده میشوند و سپس میلگرد یا بولت با استفاده از چکش به داخل سوراخ وارد میشود، که باعث میشود کپسول شکسته و در نتیجه کپسول ها از بین رفته، رزین و ماده سفت کننده ترکیب میشوند.
کاشت میلگرد در ستون به چه نحوی است؟
کاشت میلگرد در ستون می تواند به صورت اتصال تیر بتنی به ستون ، اتصال المان جدید سازه های به ستون و یا دستیابی به اهداف دیگر باشد. از عوامل تاثیر گذار آن وجود حداقل فاصله بین میلگردها ، حفظ کاور بتن و موقعیت قرار گیری میلگردها داخل خاموت اشاره کرد.
کاشت میلگرد در فونداسیون :
یکی دیگر از جاهایی که کاشت میلگرد صورت میگیرد، در فونداسیونها است، اما قبل از هر اقدامی جهت کاشت میلگرد در فونداسیون باید با توجه به نوع باربری و در نظر گرفتن تمامی محدودیتهای مربوط به کاشت میلگرد، سایز میلگرد مورد نظر برای کاشت میلگرد در فونداسیون مشخص شود، سپس عمق کاشت میلگرد نیز محاسبه شده و فرآیند اجرا صورت میگیرد.
کاشت میلگرد در فونداسیون به دلایلی مختلفی انجام میشود، و معمولا برای اهداف خاصی مثل، رادیه کردن و یکپارچه کردن فونداسیون، افزایش ارتفاع فونداسیون برای باربری بهتر، اصلاح ابعادی فونداسیون، وصل کردن فونداسیون جدید به فونداسیون قبلی و اجرای ستون روی فونداسیون در پروژهها مورد استفاده قرار میگیرد.
تمامی موارد گفته شده برای کاشت میلگرد در فونداسیون نیاز است، اما بهترین روش باید توسط کارشناس متخصص توصیه شود. زیرا این کار نیازمند دقت بسیار زیاد و محاسبه دقیق است و اگر به درستی انجام نگیرد، میتواند سلامت ساختمان را به خطر بیندازد.
از مزایای کاشت میلگرد در فونداسیون صرفه جویی در منابع اقتصادی و انسانی ضمن پیشگیری از هدر رفتن زمان است ، در ادامه به برخی از کابردهای کاشت میلگرد در فونداسیون اشاره میکنیم:
۱- یکپارچه کردن فونداسیون با کاشت میلگرد در فونداسیون
۲- افزایش ارتفاع فونداسیون جهت بهبود ظرفیت باربری از طریق کاشت میلگرد در فونداسیون
۳- اصلاح ابعاد فونداسیون از یک یا چند جهت از طریق کاشت میلگرد در فونداسیون
۴- اتصال فونداسیون موجود به فونداسیون جدید از طریق کاشت میلگرد در فونداسیون
۵- کاشت میلگرد ستون در فونداسیون جهت اجرای ستون جدید روی فونداسیون
۶- امتداد ستون در جهت موجود بهوسیله ی کاشت میلگرد در فونداسیون
۷- کاشت میلگرد در فونداسیون جهت اجرای شمشیری راهپله
۸- کاشت میلگرد در فونداسیون جهت اتصال المان جدید سازهای به ستون موجود
0 comentários:
Post a Comment